Bakkanaalit

Nämä ovat bakkanaalit. Näin he juhlivat. Vessa on tulvinut. Viini on loppunut. Pieni juhlatila raikaa. Tässä he ovat. Taianomaiset olennot. Aikamme ajattelijat. He näyttävät iloisilta ja ahdistuneilta, ja mikseivät myös sotkuisilta, laitetuilta, flanellisilta, on villapaitaa ja tiukkaa punaista mekkoa, tuolla on parta, tuossa baskeri, yhdellä huonot hampaat, hänellä paksut hiukset, joiden läpi tekee mieli työntää sormet ja suudella sitä suulle. Huulipunaa kaikkialla.

Tuo roikkuu katossa olevasta puomista. Seinillä on varastettuja liikennemerkkejä, joihin yksikin kirjoittaa rakkausrunoa Hegelille. Eräs pohtii olemassaoloaan ja toisia todellisuuksia. Yksi laittaa ylähuuleen nuuskan, toisaalla yksi purskahtaa ilosta nauruun ja vetää ystävänsä nurkkaan kertoakseen tälle salaisuuksia siitä, ketkä päätyivät viime juhlien jälkeen hänen yksiönsä lattialle. Yksi toinen vetää hänet keskusteluun tekoälystä mutta hän karkaa istumaan tähän, upottavalle sohvalle. Eräs päätyy väittelemään vain väittelemisen ilosta. Ulkona yksi tupakoi hiljaa, elämän humalluttava voima. Sisällä lämmin ilma helmeilee jo ikkunassa, jonka huurteeseen joku piirtää sirpin ja vasaran. Koiranulkoiluttaja kuulee lasin takaa vain humua.

Musiikki pauhaa eikä kukaan oikeastaan kuuntele sitä, tai kuule, vaikka tanssilattia on täynnä ja kaikki hikoilevat liikkeissään. Yliluonnollista virtausta. Rationaalista ajattelua, silmälaseja ja solmio. Eksymistä toisten ajatuksiin ja sitten mieliin. He sanovat toisilleen kauniita sanoja ja koskettavat aivan kevyesti ja sitten täydellä tunteella, nostavat kädet ilmaan. Katsovat silmiin, eivätkä lopeta, vaikka punastuttaa. Vetävät vierelleen, hohkaavat kuumina. Kun koskettaa hänen huuliaan, sitä sujahtaa tuoksuvaan suuhun. Nyt juodaan lonkeroiden jämiä ja kohta lähdetään yöhön etsimään lisää, elämänkylläisyys pakahduttaa; joku itkee. Lauma janoaa lisäaikaa, mikään ei ole tarpeeksi, aina löytyy jotain uutta. Nämä ihmiset uudistuvat ja uudistavat. Heistäkään ei saa tarpeekseen, ei tule koskaan olemaan kyllästetty.

Nimim. Suttuinen kuukka

Julkaistu alunperin Legendan numerossa 3+4/2019.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.