Novelli: Executive meeting

– Juuh elikkäs tässä olisi nyt siis tarkoitus vähän brainstormata keinoja tahkota lisää hynkkyä.

Piken hoidettu parta ja tarkasti huolitellut viikset kimaltelivat valossa. Räätälöity sininen puuvillapuku istui täydellisesti kärjellään seisovan kolmion muotoisen vartalon päällä. Hän otti shamppanjalasin käteensä ja katseli sitä valoa vasten.

– Cace, onks sul mitään ehdotuksia? Pice sanoi. 

Cake lastasi juuri katkarapuja salaattilautaselle. Hänen kermanvalkoinen Nordstrom kashmir-villaneuletakkinsa näytti pehmeältä kuin curly girl -metodiin soveltuvalla hiustenhoitoaineella käsitelty alpakka. Bicen teki mieli koskettaa sitä.

– No siis mä oon täs kelaillu, Kace aloitti, mutta keskeytti puheenvuoronsa sullomalla nyrkillisen katkarapuja ammottavaan kitaansa ja jatkoi mussutuksen seasta: – et pitäiskö vaikka sitä vettä kokeilla vielä.

– Siis tosi hyvä idea, Kage, tosi hyvä, tosi dynaaminen. Ei oo siis niinku ketään, joka haluis ottaa veden haltuun niin paljoo ku mä, Gake, mut mun täytyy nyt vähä pilaa tätä posin kautta menemistä sanomalla, et se ei vaan natsaa. Jengi on ihan liian nihkeetä noiden elämän perusehtojen kans, jos ne on kasvanu sellasissa oloissa missä niitä on ulottuvilla. Et niinku jossain kehitysmaassa vois skulaa, mut ei niinku world-wide. Mut meillähän on noi proggikset kyl tulilla, et sit ku ne jäähyllyt sulaa, ja mestat tulvii merivettä, niin alkaa olla ilmapiiri aika ripe for the taking, tiäks.

– No joo, hyvä pointti hyvä pointti, my bad, Gage pudisteli päätään ja linssittömät designer-silmälasikehykset valahtivat kaksi milliä alemmas hänen nenällään. – Onks meil mitään akuuttei eettisiä dilemmoi pohjustettuna?

Hace korjasi lasejaan ja kumartui nokittamaan valkoisen viivan ruokapöydälle katetulta peililtä. Bike käveli Haken luokse ja silitti tämän neulepaitaa. Se tuntui ryhdikkäältä pumpulilta. Kahe nousi ylös haukkoen happea kuin vapaasukeltaja, ja hetken ajan vierekkäin seisovien henkilöiden täsmälleen matchaavat ananastukat paljastivat heidän yhdennäköisyytensä, jota toisen hipsterparta ja toisen silmälasit peittivät.

– No siis eiks meillä oo noi eläinkoehommat nyt aika päällä. Hei eiks meillä oo ne eläinkoehommat päällä? Pihe huikkasi kattohuoneiston koillisnurkkaan, ennen kuin tökkäsi Hacea sormellaan kaulaan ja sanoi: – Sun saumat muuten vilkkuu.

– Ei hitto siis hyvä ku sanoit, Hahe vastasi ja korjaili repsottavaa ihoaan, – siis mä oon huidellu tuolla pitkin kyliä nahat ihan miten sattuu.

Kattohuoneen koillisnurkasta kuului mölinää. Ca’en silmät vaelsivat pitopöydän yllä hänen puntaroidessaan kaviaarin ja oranginliha-tartarin yhdistelmän kalorisisältöjä.

– Ei ne ollu pahasti, en mä usko et kukaan on silleen huomannu. Ooksä maistanu vielä noita?

– En oo vielä. Mut siiiis joo hei mä oon kelannu sitä eläinkoehommaa. Et niinku hyvä et ne kaiken maailman vassari-ituhipit ny nillittää jutuista. Ja siis joo hei mä ny pitchaan: Eläinkokeiden tilalle – kuunnelkaa hei tää – yksityistettyjä ihmiskokeita. Et niinku maksetaan niille ihmisille joku muutama kymppi siitä, et niihin testataan niitä kaiken maailman töhniä mitä tarttee, ettei tartte jonkun karvanaaman feissiin länttäillä. Ja siis obviously otetaan koehenkilöiden välityspalvelusta massit välistä. Ituhipit on tyytyväisiä, ku Rekku on turvassa ja koehenkilöillä on ainakin jossain määrin kognitiivista kapasiteettia tehdä omat päätöksensä. Eiks oo hei hyvä?

Kaghlkjglkje lappasi Pickghlen osoittamia paloja lautaselle.

– Jumalauta, Ghlaghe, Pflighe vastasi, – Siis kai sä tajuat, että siihen koehenkilöiks hakeutuis kaiken maailman köyhät ja päihderiippuvaiset sun muut?

– Jep, todellakin.

– Ihan. Vitun. KOVA, CAGHKLE, NYT ON KOVA! 

Bhglike hyppi tasajalkaa innoissaan. Hänen intonsa sai lihapuvun nykimään ja värisemään, kun alla liikkuvat ulokkeet kiemurtelivat nahkakerroksen alla. Cfgrlage survoi laihan reisipalan suuhunsa ja rouskutti.

– No nyt on hyvää, Bhlike, nyt on hyvää. Siis niin huokoiset luut, ettei mitään rajaa!

– Joo, siis ei kiinalaisen roskisvauvan voittanutta. Se on se kalsiumin puutostila, mikä tulee ilman äidinmaitoa, Zice vastasi, – Mutta siis eurooppalaiset dumpsterilapset on ihan oma lukunsa. Niitä on vaan aika hankala saada käsiinsä, ku siellä menee silleen vielä ihan hyvin, itää lukuun ottamatta. Fucking delicacy, tho.

– Mut joo siis miten olis vaikka toi Humane TestÒÓÔ vaikka niinku firman nimeks? Ja siis hei eihän tätäkään olis voinu keksiä ilman Ghkjöögin taustatyötä, iso käsi hei Ggklööghille siellä nurkassa!

Pjhlike ja Hhjkalke alkoivat taputtaa. Kattohuoneen koillisnurkasta nousi kolme mursun kokoista lonkeroa vastauksena suosionosoituksille. Kuului riipivä HHRRRIIIIHHK, kun Gkjhöööjkh vastasi iloisesti tovereilleen.

– Eiköhän pistetä pyörät hei pyörimään. Saadaan vähän sitä sakkaa yhteiskunnan pohjalta kans hyödynnettyä. Jes. Hyvä sessio, good talk, Bplighe tsemppasi. – Miten hei muuten sen satiirisen kapitalismikritiikin mitätöintiprojektin kanssa menee? Kenen hommia se siis olikaan?

– Joo se oli mulla. Ihan hyvin, ollaan saatu sulautettua se aika hyvin osaks tätä koko kapitalistista järjestelmää, Klaalkje vastasi samalla, kun hänen 2639,16 euroa repesi selästä kahtia innokkaan lonkeron räjähtäessä lihapuvusta läpi. – Hitto.

– HHHRRRIIIIIIKKKK.

– No siis mun henk koht suosikkihan on toi groteskin fantasiasatiirin eliminoiminen lajityyppinä. Et ei sitä enää julkaista oikein muualla ku jossain tyyliin kirjallisuustieteen ainejärjestölehdissä. Ja niillähän on aika pieni menekki. Ja niissäkin joku novelli, jossa kuvataan innovaatiohenkisiä yritysjohtajia vaikka esim hirviöinä vastaanotetaan yleensä aika naiivina ja lapsellisena. Eihän kirjallisuuden tuotoksissa muutenkaan pysty mitenkään accurately kuvaamaan kapitalismin monivivahteisuutta ja lovecraftiaanista mittakaavaa.

– Hyvää duunia, Klhjgagljjle. Iso käsi.

– HHHRIIIIIIIIIIIIIIIIIKKK.

Tampereen Kannen tornitalot tömisivät valtavien lonkeroiden lätistessä yhteen kattohuoneistossa. Kokous oli menestys.

Kirjoittanut: Joel Nurminen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.