Kirjallisuuden talvirieha: Tiiliskivi-palkinto Otto Lehtiselle

Aappo Jutila

Tiiliskivi-finalistit ja klubin hostit Kristiina Petäistö ja Ida Kiikkerä

20.2.2021 oli meille kirjallisuustieteilijöille suuri päivä, sillä silloin järjestettiin taas kerran Elävän kirjallisuuden festivaali ja jaettiin Tiiliskivi-palkinto (jo kahdettakymmenettä kertaa). Poikkeusaika vaatii tietysti poikkeusolosuhteet, joten tapahtuma järjestettiin etänä. Se tarkoittaa myös sitä, ettei vielä ole liian myöhäistä osallistua Elävän kirjallisuuden festivaaleille. Linkki EKF:n livestriimiin löytyy esimerkiksi tästä https://www.youtube.com/watch?v=_zV8Keq4K8M&feature=youtu.be, jos kirjallisuuspuhe ja erityisesti Tiiliskivi-palkinnon ehdokasteokset kiinnostelevat. Tiiliskivi-palkinnon lukijaraati esittelee huikeaa kotimaista kirjallisuutta kohdasta 5:29:01 alkaen!

Ilta huipentui perinteiseen Tiiliskivi-klubiin, joka järjestettiin tänä vuonna zoomissa, jotta kaikki ehdokaskirjailijatkin pääsivät mukaan klubille kotisohviltaan. Oli ihana kuulla kirjailijoiden puhuvan omista teksteistään ja keskusteleva niiden nostamista teemoista. Tiiliskivi-palkinnon voitto meni tänä vuonna Otto Lehtisen romaanille Nämä kallisarvoiset asiat. Tiiliskivi-raati perusteli valintaansa seuraavasti: ”Teos käsittelee useita suuria teemoja, kuten perhesuhteita, väkivaltaa ja yksinäisyyttä useiden henkilöhahmojen kautta, ja onnistuu siinä uskottavasti. Kieli on tarkkaa ja jättää lukijan nieleskelemään kaikessa karuudessaan ja kauneudessaan.” Muihin finalisteihin ja tarkempiin perusteluihin voi tutustua osoitteessa https://tiiliskivipalkinto.wordpress.com.

Kaiken kaikkiaan kirjallisuustieteen superpäivä oli piristävä kokemus, mutta toivottavasti mahdollisimman pian päästäisiin taas järjestämään ihan perinteinen tapahtuma. Etätapahtumalla ei ihan päästä samaan tunnelmaan, mutta onneksi kirjallisuus elää erilaisillakin ympäristöissä. Nyt vain kirjastoon ja tutustumaan Tiiliskivi-voittajaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.