EROTIIKKA-LEGENDA

Erotiikka-Legenda joutui sensuurin kynsiin. Julkaisualustamme Issuu ei nimittäin siedä millään lailla seksuaalisesti vihjailevaa materiaalia. Kokeilimme aluksi pikselöidä kuvitusta, mutta Issuun linjaus on todella tiukka ja yltää tekstiinkin: eroottiset tekstitkään eivät ole alustalle tervetulleita. Uudessa lehdessä näkyy nänni ja penis, mutta tekstitkin sisältävät anaalitappeja ja mälliä. Jouduimme siis vaihtamaan alustaa tätä lehteä varten, mikä on tietenkin rasittavaa.

Emme ole tehneet pornografista lehteä. Olemme yrittäneet kartoittaa omia kokemuksiamme seksuaalisuudesta ja sen erilaisista ilmenemismuodoista. Vaikka somealustojen sensuuri ei sinänsä ollut kellekään meistä mikään uusi uutinen, omaan työhön kohdistuva sensuuri tuntui silti yllättävältä. Sisältörajoitukset tosiaan ovat kapeat. Omalta osaltaan ne myös pitävät yllä seksuaalisuuteen liittyviä tabuja.

Jos seksiä ja seksuaalisuutta ei saa käsitellä tietyillä alustoilla, ei koskaan päästä edes kysymään niitä kiinnostavampia kysymyksiä: kuinka aiheista tulisi keskustella?

Seksi on tietenkin vaikea aihe. Se on henkilökohtaista, mutta samaan aikaan kummalla tavalla poliittista. Julkinen tila änkee yksityiseen. Seksi on kuitenkin aiheena saanut muhia jokaisen yksilön mielessä ilman, että ajatuksia jaetaan yhtä avoimesti kuin vaikka muunlaisia ihmissuhteisiin liittyviä huomioita tai vaikka reseptejä. Tästä seuraa, ettei seksistä puhumiselle ole jaettua kieltä tai sanastoa, jolloin siitä puhuminen tietenkin vaikeutuu ennestään.

Erotiikka-Legenda on pieni yrityksemme murtaa tabuja. Haluamme puhua erotiikasta. Haluamme puhua seksistä.

Linkki Erotiikka-Legendaan tässä.

Sensuurista muutama sana myös Legendan Instagram-sivuilla.

Liberty Leading the People – Eugène Delacroix, 1830. Tunnettu maalaus tuskin läpäisi Instagramin tai Issuun sisältärajoituksia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.